Ezért éri meg MOST autót bérelni, és nem két hónap múlva!

Ezért éri meg MOST autót bérelni, és nem két hónap múlva!

Közeledik az év vége, és tudom, hogy ez sok vállalkozásnál inkább már a nagy számolások időszaka.

Ilyenkor szokás megnézni, mekkora nyereséget lehet elkönyvelni az idén, hogyan lehet tervezni a következő évre, min kell változtatni, stb.

Én pedig mégis azt mondom, hogy most éri meg cégautót bérelnie a vállalkozása számára!

Mielőtt még bármi félreértés történne: nem egy különleges akcióra, vagy „hihetetlen év végi ajánlatra” akarom most felhívni a figyelmet, hanem egy lehetőségre.

Egy lehetőségre, ami minden évben itt van, és akkor is Ön előtt állna, ha én most nem beszélnék róla.

Sikerült kíváncsivá tennem?

Akkor válaszoljon a következő kérdésre:

Autót bérel magának, vagy hagyja elúszni a pénzét?

E közül a két lehetőség közüli választásra hívom fel a figyelmét, aminek során nagyon sokan (tudtukon kívül) az utóbbi mellett hoznak döntést.

Miről beszélek?

Azt ugye tudjuk, hogy az autóbérléssel kapcsolatos kiadások, mint például a bérleti díjak a vállalkozás eredményét csökkentik.

Ez elsőre nem hangzik olyan jónak, de itt jön a lényeg – a kiadás hasznos befektetés is lehet!

Tegyük fel, hogy a cége 1 millió forint eredményt ért el az év végére: ha ezzel semmit nem kezd, akkor ebből értelemszerűen adóznia kell, annak rendje és módja szerint.

Ha viszont ebből a pénzből megkeres egy flottakezelő céget, és autót bérel, mondjuk 750 ezer forintos induló bérleti díjjal, akkor az máris költségként számolható el a hatályos törvények szerint.

Így tehát a pénze nem „úszott el” az adózással, és ráadásul még egy autót is szerzett a cégének.

Autót bérel magának, vagy hagyja elúszni a pénzét?

Ez nem olyan, mint amikről korábban beszéltünk

Aki rendszeresen olvassa cikkeinket, az tudhatja, hogy gyakran foglalkozunk az autóbérlés „sötét oldalával” is.

Bemutattuk már többször is, hogyan próbálkoznak egyes cégek egy kicsivel többet lehúzni a mit sem sejtő ügyfeleikről különböző trükkök és kiskapuk kihasználásával, és már a blog első bejegyzése óta igyekszünk eloszlatni azokat a káros tévhiteket, amik olykor a médiából jönnek a flottakezeléssel kapcsolatban.

Ez a mostani példa egyáltalán nem tartozik a flottakezelői csalárdságok közé: ezt csupán egy jó tanácsnak, egy hasznos tippnek lehet felfogni, ami sem elméletben, sem gyakorlatban nem árthat senkinek, miközben minden vállalkozásnak érdemes lenne elgondolkoznia rajta.

Mert mi történt itt a gyakorlatban?

Annyi, hogy végre felismertük, a kiadásokra nem kell mindig, mint szükséges rosszra, negatívumra gondolni: a sikeres vállalkozás fő ismertetőjegye, hogy nem költségeket, hanem befektetést teremt maga körül.

És egy autónál ugyan mi lehetne valóságosabb befektetés?

A törvények egyértelműek

Ha valaki mégis azt gondolná, hogy „túl szép, hogy igaz legyen”, azt megnyugtathatja, ha utánajár a hatályos törvényi előírásoknak, ugyanis elég hamar meg fogja találni, hogy a bérleti díj költségként számolható el.

2012 óta az áfa tartalom levonható a bérelt és lízingelt személygépkocsik bérleti díja után, hiszen ez értelemszerűen költségnek minősül – természetesen ehhez persze pontos kimutatásokra van szükség az érintett gépjármű használatával kapcsolatban

Ezen nem változtattak a cégautó adóval kapcsolatos, 2017-ben bevezetett változások: nálunk például a bérbe adott autóink üzembentartói és tulajdonosai is mi vagyunk, tehát ezzel az adóval is csak nekünk kell foglalkoznunk, nem pedig ügyfeleinknek.

Nincs itt tehát semmilyen rejtett csapda, és az is világos, hogy mi sem követünk el semmi szabálytalant.

Mi tehát a feladat?

Más az, ha befektetjük a pénzt, mintha csak egyszerűen látjuk eltűnni, igaz?

És ebben az esetben az eredmény kézzel fogható lesz!

A legegyszerűbb, ha még most, abban a pár hétben, ami az évből maradt, Ön megkeres minket, a Flottautó Lízing Kft.-t, kiválasztja a vállalkozásának legmegfelelőbb autót, amit a jövő évben használni akar, és mihamarabb megköti velünk a bérleti szerződést.

Miért most?

Mert még látjuk, mennyi az a pénz, amit ebbe akarunk fektetni, és amit számunkra is kedves „költséggé” akarunk változtatni, ahelyett, hogy elvesztenénk egy részét az adózás során.

Ezt még most kell megtenni!

Összegezzük még egyszer, mit nyerünk ezzel:

  • a vállalkozásunk egy újabb autóval bővül, aminek előnyeit hosszú távon élvezhetjük;
  • az első, nagyobb összegű befizetésünkkel jó eséllyel elérjük, hogy a hátralévő bérleti díjak is kedvezőbben alakuljanak a szerződés szerint;
  • a cégünk által elért eredményt pedig a vállalkozásunk hasznára költhettük el, és nem hagytuk, hogy céltalanul álljon, amíg leadózzuk.

Három egyszerű, de szerintem kifejezetten meggyőző érv egy olyan egyszerű tipp mellett, amit kár lenne bárkinek is kihagynia!

De hangsúlyozom: már nincs két hónap hátra az évből, hogy ezt kihasználhassa, szóval vagy most hoz döntést, vagy inkább vár jövő ilyenkorig erre a lehetőségre.

Ezt még most kell megtenni!

A lényeg a szemléletváltás

Csak egy pillanatra rabolom a türelmét, mielőtt még elköszönnék, de még van egy fontos dolog, amit szeretném, ha megbeszélnénk.

Nagyon lényeges, hogy tisztázzuk: az autóbérléssel többet is kaphatunk egy egyszerű autónál.

Az iménti példa csupán egy kivételes üzleti lehetőség, egyfajta befektetés, ami mindenki előtt nyitva áll – teljesen legálisan, és éppen ezért nem is értem, miért nem lehet erről több cikket találni az interneten.

Mire ennek a cikknek Ön a végére ért, lehet, hogy a levegőbe is csapott, hogy hogy nem jutott ez eddig az eszébe – és szeretném, ha ennek nyomán elkezdene azon gondolkozni, milyen más módokon lehet még az autóbérlés a vállalkozása hasznára, azon túl, hogy egy újabb személygépjárművet állít a cége szolgálatába.

Kérjen visszahívást itt!

"Ezúton szeretném megköszönni azt a magas szintű kiszolgálást, amit péntek este nyújtottatok. Nagyra értékelem. Egy jó barátom, aki mellettem ült a meccsen, le volt nyűgözve, hogy a meccs alatt telefonon el tudtam intézni az autó elvitelét és a csere autót. Mivel számára is aktuálissá vált az autó cseréje, ezért kérte, hogy adjam meg az elérhetőségeteket. Ezt megtettem utólagos engedelmeddel. Még egyszer köszönöm a hozzáállást."

Bartha László


"Nagyon köszönöm hírlevelét, tartalmas, megbízható segítségnek tartom. Mérlegképes könyvelőként dolgozom, a cégeimnek segítségként továbbítom az ön üzeneteit, hogy igény szerint használják fel."

Zádori Ágnes


"Tisztelt Molnár úr! 22 éve vezetek, ebből 19 évet úgy hogy céges autót.Vezettem multinál és kis pár fős cégnél ,de csak mint használó.Az autók mindig közel álltak hozzám,de a hozzájuk kapcsolódó költségek nem foglalkoztattak,hiszen ez a "tulaj gondja-baja".Persze véleményem mindig volt,hogy mit kellene venni,de ezt csak mint alkalmazott tettem. A közelmúltban egy barátom kereset meg,hogy induló vállalkozásához gépkocsikat kell beszereznie,mit gondolok tudnék-e ebben segíteni neki. Persze azt gondoltam igen,de mondtam neki,hogy nekem is fel kell készülnöm, utána kell néznem dolgoknak. Az interneten keresgetve találtam az önök honlapjára. Egyből meg tetszett és feliratkoztam a "Amit a cégautó választás előtt tudnia kell" című levélsorozatunkra.Számos új és fontos információt és választási szempontot tudtam meg. Azt gondolom,hogy most még nem tudok annyit mint önök,hiszen ez is egy szakma,de rávilágított,hogy miért érdemes itt is profikhoz fordulni. Viszont az önök álltál adott információkat felhasználva el tudok indulni és tudom mire kell odafigyelnem egy tárgyaláson hogy a lehető legoptimálisabban tudjuk kiválasztani a számunkra legjobb cégautókat."

Habele Gyula


"Nagyon tetszett az 5 lépéses anyag. Tanulságos, érthető és nagyon részletes. Profi munka, gratulálok hozzá. Én a másik oldalon - a javítók területén - dolgozom, de így is nagyon sok hasznos információval lettem okosabb."

Együd Imre
Opel Molnár


"Meddig használjunk egy cégautót? Mire jó a flottakezelés? Nem hogy a választ nem tudtam, de a kérdés sem fogalmozódott meg bennem soha. A kocsik költségét is lehet minimalizálni, tudatosan tervezni? Ez volt a legnagyobb újdonság, amit az 5 részes levélsorozatból megtanultam."

Illyés György
OM Audit Kft.